Ovo je izvod iz Opštih odredbi i uslova najma automobila, koje možete videti ovde.

NEOPHODNA DOKUMENTA: Svako pravno ili fizičko lice može da iznajmi vozilo i tom prilikom je u obavezi da pruži Najmodavcu na uvid važeća dokumenta:

  • Ličnu kartu ili pasoš,
  • Nacionalnu vozačku dozvolu,
  • Kreditnu karticu na ime donosioca.

STAROST VOZAČA: Lice koje se ovlašćuje Ugovorom o iznajmljivanju da upravlja vozilom (vozač) mora imati minimum 21 godinu. Maksimalna starost vozača iznosi 75 godina.

Lica od 21 do 23 godine starosti plaćaju Taksu za mlade vozače u iznosu od 10.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 30.00 EUR + PDV po najmu u dinarskoj protivvrednosti, za najam dozvoljenih grupa vozila.

Lica od 70 do 75 godina starosti plaćaju Taksu za starije vozače u iznosu od 10.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 30.00 EUR + PDV po najmu, u dinarskoj protivvrednosti, za najam dozoljenih grupa vozila.

VOZAČKA DOZVOLA: Lice koje se ovlašćuje Ugovorom o iznajmljivanju da upravlja vozilom (vozač) mora da poseduje vozačku vozvolu minimum 2 godine.

DEPOZIT I PLAĆANJE: Depozit za najam vozila se rezerviše putem kreditne kartice Najmoprimca. Visina depozita se formira kao zbir učešća u šteti za rezervisano vozilo i cene najma.

Depozit se polaže putem preautorizacije po jednoj od kreditnih kartica vozača (Visa, Master Card, American Express). Iznos depozita zavisi od grupe iznajmljenog vozila i dužine trajanja najma. Minimalna visina depozita je 300.00 EUR u dinarskoj protivvrednosti. Ovaj iznos se može umanjiti za neke kategorije vozila nakon kupovine određenih dodatnih paketa osiguranja, koji smanjuju iznos učešća.

Plaćanje usluge najma vozila se vrši po vraćanju vozila iz najma i može biti izvršeno od prethodno rezervisanog depozita, nekom drugom platnom karticom ili u gotovini. Iznos najma koji će biti naplaćen se obračunava po srednjem kursu dinara Narodne banke Srbije na dan vraćanja.

GORIVO: Gorivo nije uključeno u cenu najma. Vozila se iznajmljuju sa punim rezervoarom. Najmoprimac je dužan da pri vraćanju vozila vrati pun rezervoar. Nedostajuće gorivo se naplaćuje 3.00 Eur + PDV po litri nedostajućeg goriva, uključujući i trošak dopune rezrvoara gorivom u iznosu 10.00 € + PDV.

CENA NAJMA: Sve cene najma su izražene u evrima. U cenu najma vozila je uključeno sledeće:

  • Dani najma – najam vozila se obračunava na 24 sata,
  • Neograničena kilometraža,
  • Osnovno osiguranje sa učešćem u šteti i krađi,
  • Porez 20%.

OSIGURANJE: U cenu najma je uključeno osnovno osiguranje sa učešćem u šteti (CDW) i učešćem u krađi vozila (THW). Visina učešća u šteti i krađi je određena unapred za svaku kategorija vozila, minimalan iznos učešća je 300.00 €.

Oštećenja unutrašnjosti vozila, točkova i njihovih pripadajućih delova (pneumatika, felni, ratkapni), kao i donjeg stroja vozila nisu pokrivena osnovnim osiguranjem.

Kupovinom nekog od dodatnih pojedinačnih ili paketa osiguranja na početku najma Najmoprimac može smanjiti učešće u šteti ili krađi ili ga u potpunosti eliminisati.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osiguranja.

SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI: Svi saobraćajni prekršaji nastali u toku najma su odgovornost Najmoprimca i biće mu naplaćeni u celosti uz uvećanje za manipulativne troškove Najmodavca. Parking kazne se tarifiraju sa 30.00 EUR + PDV. Administrativna taksa za obradu komunalnih I saobraćajnih prekršaja se tarifira sa 20.00 EUR + PDV.

SEDIŠTE ZA BEBU/DETE/BUSTER: Sedište za decu/bebe se dodatno naplaćuje 4.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 28.00 EUR + PDV po najmu.

GPS/NAVIGACIJA: Korišćenje GPS uređaja/Navigacije se naplaćuje 4.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 28.00 EUR + PDV po najmu.

WI FI UREĐAJ: Korišćenje WI FI uređaja se naplaćuje 3.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 21.00 EUR + PDV po najmu.

TAKSA ZA PRELAZAK GRANICE: Taksa za izlazak iz zemlje/prelazak granice se naplaćuje 5.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 35.00 EUR + PDV po najmu. Najmoprimac je dužan da pruži informaciju Najmodavcu ukoliko planira da vozilom napusti Republiku Srbiju, najkasnije do momenta potpisivanja Ugovora o najmu vozila.

Nedozvoljene zemlje u koje vozilom nije moguće putovati su: Albanija, teritorija Kosova, Island, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, zemlje Skandinavije (Norveška, Švedska, Finska), Rusija i sve bivše republike SSSR, Malta i Kipar.

DODATNI VOZAČ: Dodatni vozač na ugovoru o najmu se naplaćuje 4.00 EUR + PDV po danu najma, najviše 28.00 EUR + PDV po najmu. Lice koje nije ovlašćeno od strane Najmodavca na ugovoru o iznajmljivanju vozila ne može upravljati istim za vreme trajanja najma.

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Nećemo Vam slati SPAM, niti vaš mail deliti sa nekim drugim

O NAMA

Naša rent-a-car usluga kreirana je sa ciljem da pruži visok kvalitet i pristupačne cene, primarno klijentima koji dolaze u Beograd avionom. Bez obzira da li je razlog vaše posete posao ili zadovoljstvo, sigurni smo da vam možemo ponuditi najbolje uslove rentiranja.

© 2021 WhiteLine rentacar u Beogradu. Sva prava zadržana.
Najbolja rentacar agencija u Beogradu.